Vloggen voor je bedrijf: ga het gewoon doen!

Loop je al een tijdje rond met het idee om te vloggen? Ga dan vooral doen! Een aantal tips.

Zakelijk vloggen of videomarketing is een goede aanvulling op de rest van je marketing activiteiten:

    • Als je je video direct op je Facebookpagina zet (‘native’ content heet dat), geeft Facebook hem veel meer exposure dan een gewoon bericht of een link naar YouTube.
    • Als je je video ook op YouTube zet kom je hoger in de ranking van Google (die twee zijn aan elkaar gelinkt).
    • Video is aantrekkelijk. We vinden het prettig om even naar een video te kijken, in plaats van weer een tekst te moeten lezen. Daardoor zijn we ook meer geneigd een video te delen op social media.
    • Via video laat je je persoonlijkheid zien.

Tja interessant allemaal. Maar waar moet je het dan over hebben? Je bent als ZZP’er misschien veel thuis aan het werk achter je laptop, niet echt heel boeiend om naar te kijken.

Mijn advies: ga naar buiten en begin gewoon! Je bent al jaren met je vak bezig dus je hebt genoeg te vertellen (hou het wel kort). Het hoeft echt niet perfect, zoals je aan mijn video ziet 😉

Neem een selfie stick mee en eventueel een microfoontje. Verder ga je gewoon met je smartphone filmen. Je kunt je filmpje daarna direct op je smartphone bewerken, bijvoorbeeld met de app Pocketvideo.

Ik geef zelf de voorkeur aan bewerken op mijn laptop. Mail het filmpje dan eerst even naar jezelf, of zet hem in Google Drive of een andere cloud service. Er zijn vele video editing programma’s. Bij de mac zit iMovie er al op. Ik heb een Windows laptop en gebruik het programma Movavi. Dat is niet duur en snel te begrijpen.

Ondertiteling van je vlogs

Het is ook een aanrader om je video’s te ondertitelen, omdat mensen op social media vaak het geluid uitzetten. Dit kan je naderhand toevoegen op YouTube bij de Creator studio. Alleen gaan die dan weer niet mee als je je video daarna wil downloaden. Je kan je ondertitels wel vanuit YouTube als apart bestand opslaan. Met ondertitelingssoftware als bijvoorbeeld Handbrake kun je je video en ondertitelsbestandje gemakkelijk uploaden. Daarna brand je de titels in je vlog.

Nog veel makkelijker is het om een video op te nemen waar gelijk een ondertiteling in meeloopt. Dat kan met de app clips.

Welk verhaal vertel jij als ondernemer? Meer daarover in dit blog.

Lijkt het je leuk om te vloggen maar heb je geen idee waarover? Boek een strategiegesprek met mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.