Vertel jouw eigen verhaal via contentmarketing

Probeer met contentmarketing niet te voldoen aan een bepaald plaatje terwijl je leven er heel anders uitziet. Vertel je eigen verhaal.

Onderweg naar de supermarkt hoorde ik iemand luid praten. Een man zat op een stenen bankje, biertje naast zich. Hij was duidelijk zijn onnavolgbare waarheid aan het verkondigen. Net als ik nam alleen niemand de moeite om ernaar te luisteren.


Je hebt dingen te doen, je denkt: een dronken dakloze ofzo, daar ga ik mijn tijd niet aan verspillen. Best jammer eigenlijk. Wie weet was het weleens verfrissend om zo’n totaal ander verhaal te horen.

Je eigen verhaal in contentmarketing blogContentmarketing en aandacht

Beroepsgedeformeerd als ik ben, moest ik meteen denken aan online. Daar wordt ook heel veel geroepen zonder dat er iemand luistert.

Je weet als ondernemer die een beetje serieus is met z’n content dat het heel lastig is de aandacht te vangen en vast te houden. Dat iedereen je maar een paar seconden gunt waarin wordt beslist of ze met je doorgaan of niet.

Dus dat je enorm je best moet doen met je berichten. Meteen moet duidelijk maken wat het de lezer oplevert. Korte zinnen gebruiken. Soms even wat hoofdletters erin zodat de lezer weet dat het je MENENS is.

Je eigen verhaal

Maarja, als iedereen dat op precies diezelfde manier doet dan val je niet op. En luistert er dus niemand. Daarbij is het saai. En niet oprecht ook, als je probeert te voldoen aan een bepaald plaatje terwijl je leven er heel anders uitziet. Je bent juist interessant door wat je vertelt en laat zien over jezelf. Waardoor je doelgroep meer bereid is om van je te kopen.

Het is dus belangrijk je eigen verhaal hierin te vinden.

Bekijk ook deze vlog over het vinden van je USP.

Zo heb ik bijvoorbeeld geen gezin met een labradoodle. Hier kan ik dus ook geen vrolijke plaatjes van laten zien gezellig samen op vakantie #evengeenwerk. Ik zet wel berichten op social media over waar ik van hou (zoals mooie luchten, Afrikaanse muziek, biertjes, kunst met een verhaal) en hoe mijn leven als ondernemer eruit ziet.

Ok, gaan raaskallen is zakelijk gezien misschien niet het beste idee 🙂 Maar ik zou best meer van jouw ‘aparte’ leven willen zien online!

Doe je mee?

 

Vind je dit een leuk blog? Meld je even aan en je krijgt hem elke week in je mail!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.